2016. május 9., hétfő

2015/16:  Értékelés és tervezés



Az Ikrényi Nefelejcs Nyugdíjas Klub 2015. évi eseményei, 2016-os terveink

  Immár sokadik éve gazdagítja az Ikrényi Nefelejcs Nyugdíjas Klub a falu kulturális életét, lehetőséget adva ezzel a nyugdíjas korú lakosok szabadidejének tartalmas, vidám közösségben való eltöltésére.
  A 2015-ös évben nyugdíjas klubunk 3 hetente szerdánként tartott klubdélutánt. Minden negyedév végén köszöntöttük, ill. köszöntjük azokat a társainkat, akik az eltelt negyedévben ünnepelték születésnapjukat. Februárban finom farsangi fánkot sütöttünk, márciusban „batyus nőnapot” tartottunk, áprilisban megemlékeztünk a költészet napjáról. Kedves kis műsort szervezett Sipos Jánosné a könyvtárban, melyen meghívott vendégünk Bende Ildikó színművésznő és férje Takács László előadó művész József Attila verseiből és életéről tartottak nagyon szép műsort. Minden évben Kistérségi Találkozót rendezünk, melyen Abda, Börcs és Rábapatona nyugdíjas klubjainak képviselőit, falunk polgármesterét, a képviselő testület tagjait, a civil szervezetek képviselőit, továbbá a Pannon Nyugdíjas Egyesület vezetőségének képviselőit látjuk vendégül, akik elismerő szavakkal emlékeztek meg rólunk beszámolójukban. Mi is vendégek voltunk Abda, Börcs és Rábapatona Kistérségi fesztiváljain. Májusban második alkalommal tartottunk majálist az ikrényi horgásztónál. Finom gulyást főztünk, klubtagjainkon kívül több nyugdíjas vendégünk is volt falunkból. Szerveztünk kirándulásokat is, melyek nagyon jól sikerültek. Júniusban megnéztük a Pannonhalmi Bencés Főapátság múzeumát, könyvtárát és elsétáltunk az arborétumba. Augusztusban a Görbehalmi Bányamúzeumban ismerkedtünk a bányászok múltbeli életével. Októberben Kőszegre kirándultunk, útközben megcsodáltunk Hövejen a Csipkemúzeumot, és megnéztük a lékai lovagi várat.
  Klubunkban meghívott vendégünk volt Dr. Bikfalvi István Ikrény háziorvosa, valamint Szalai Zsolt körzeti megbízott rendőr, aki a bűnmegelőzésről tartott előadást.
  Dalkörünk is sikerrel szerepel. Felléptünk többek között Győrújbaráton az Örökifjak Művészeti Fesztiválon, Csornán a Rábaközi Nyugdíjasok Kulturális Seregszemléjén, Abdán szeptemberi Bornapokon és az Adventi kórustalálkozón, és a Nagymadi Bicsaknapokon. Falunk ünnepségein aktívan részt veszünk. Dalkörünk mindig nagy lelkesedéssel készül ezekre az ünnepségekre, pl. falunap, családi nap, falukarácsony, vagy egyéb megemlékezésekre.
  A 2016-os évben havi két alkalommal tartunk klub összejövetelt. Terveinkben szerepel dalkörünk további fejlesztése, amely csaknem minden héten gyakorol. A faluban tartandó összes rendezvényen és megemlékezésen szeretnénk továbbra is énekelni, együtt ünnepelni a falu lakosaival. Klubunk folyamatosan bővül, továbbra is szeretettel várunk minden falunkban élő nyugdíjast, aki szeretne közénk tartozni. Most áprilisban is tervezzük Kistérségi Fesztiválunk megrendezését. Május 4-én majálist tervezünk az ikrényi horgásztónál, május 21-én mi leszünk a házigazdái az „Ép testben ép lélek” Nyugdíjas Olimpia és Kulturális Rendezvénynek, melyet a Pannon Nyugdíjas Egyesület rendez.
  Tervezett kirándulásaink: júniusban Komárom és a Monostori Erőd, októberben Eger és a Szépasszony-völgy.
  Jól sikerült programjainkat az idei évben is megrendezzük, melyekhez támogatást kapunk a polgármester úrtól és a képviselő testület tagjaitól. Segítségüket köszönjük, ezt a jó kapcsolatot szeretnénk fenntartani a jövőben is.


Tisztelettel: Szabó Péterné Maya

Nefelejcs Nyugdíjas Klub elnök


2016. május 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése